Dziekowac i najlepszego w Nowym Roku wszystkim
Silnik grzeje się, gdy włączę klimę
Zwiń
X
-
Silnik grzeje się, gdy włączę klimę
Koledzy pomóżcie!!!!
Gdy tylko włączę klimę(climatronic) zaczyna podnosić się temperatura silnika i tracę moc.
Mam sktzynię aut. i samochód nie reaguje na pedał gazu. W trybie econ jest wszystko ok.
Bardzo proszę o jakieś porady i z góry dziękuję
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.Darek
-
-
Zamieszczone przez darciowawaOba wentylatory chodzakazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
koledzy wczoraj raz załączał sie a raz nie duży wentylator,wkońcu musialem na pobocze zjechac i poczekać aż dojdzie do siebie silnik,koledzy z OCP mnie widzieli z maską podniesioną.
co mogło być przyczyną???
mały wentylator się kręcił.
przy tak dużym ciśnieniu patrząc od przodu pokapało mi troszke na wysokośći akumulator-silnik,po delikatnym odkręceniu nakrętki zbiornika przestało kapać,
dodam że do tej pory żadnej kropelki nie widze.
jakie sugestie macie??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalarprzy tak dużym ciśnieniu patrząc od przodu pokapało mi troszke na wysokośći akumulator-silnik,po delikatnym odkręceniu nakrętki zbiornika przestało kapać,
dodam że do tej pory żadnej kropelki nie widze.
jakie sugestie macie??
Komentarz
-
-
patrząc od przodu to pociekło gdzieś na wysokości skrzyni biegów,przerwa miedzy silnikiem a akumulatorem od góry było widać ciecz.
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 18:37 ]
więc sprawdziłem:bezpiecznki dokładnie są wpożądku,delikatnie popukałem w silniczek wentylatora,lecz nie mogłem silnika zagrzać na maxa,wskazówka 2 mm za 90 st.i koniec.płyn jednak nadal gdzieś tam leci,(patrząc od góry to widzę jakąś śrubę chyba 13 i ma gumową uszczeleczkę i chyba z pod niej zacieka może się mylę)przypomne że mam LPG.
Komentarz
-
Komentarz